Vuoden katutähti on Kai Kuutamo

Vuodesta 2000 kilpailtu Alanko katutähdeksi? -katuesiintyjäkisa täytti Joensuun kävelykeskustan muun muassa musiikilla, sirkuksella ja runoudella. Kilpailun voiton vei tänä vuonna sirkustelija Kai Kuutamo.

Katutähden valinnasta vastasi nelihenkinen tuomaristo, joka arvioi esitykset niiden katutähtipotentiaalin mukaan. Tuomaristo kiinnitti huomiota esityksen soveltumiseen kadulle sekä yleisön huomion kiinnittämiseen. Lisäksi yleisö sai äänestää omaa suosikkiaan.

Kilpailun pääpalkinnon ja Vuoden katutähti -tittelin sai sirkustaiteilija Kai Kuutamo. Tämä oli valovoimaiselle esiintyjälle jo toinen voitto katutähtikisassa; ensimmäisen kerran Kuutamo juhli pääpalkintoa vuonna 2012.

– Jo tuolla aiemmalla voitolla oli iso vaikutus uraani. Jos en olisi voittanut kilpailua silloin, en varmaan olisi jatkanut esiintymistä, Kai Kuutamo kertoi kiitospuheessaan.

Muita rahapalkintoja saivat myös Aistimusta ja Ratakieli. Yleisöäänestyksen voittaja oli Duo Sydänmaan mukulat. Muita palkittuja olivat Sini-Mia, Jenkki ja Tunkki, Taikapoika ja Duo Hobo. Katutähtikisassa kilpailemassa olivat lisäksi  Vanha sähkömaailma, Ville Elonheimon arkirunoja Joensuusta, HDTV, Julia Apilo, Kiemurainen tie ja Timo Martikaisen iskähuumori-esitys.

Tuomariston muodostivat tänä vuonna laulamisen ammattilainen Ida-Meri Havukainen, musiikin tekijä ja tuottaja Yari, kirjastotyöntekijä ja muusikko Kyösti Kemppilä sekä tuomariston puheenjohtaja Jari Kupiainen.

Scroll to Top